Környezeti nevelés

A természet közelsége hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyünk a mindennapokban. Éppen ezért hoztuk létre környezeti nevelés programsorozatunkat, melynek keretén belül a gyerekek és a felnőttek is megismerkedhetnek és tanulhatnak újat a természet csodáiról.

Szeretnéd, ha a gyermeked harmóniában élne a természettel?

Segítünk Neked!

A bölcsődék, óvodák és iskolák kertjeinek építésével párhuzamosan - vagy akár attól teljesen függetlenül - örömmel szervezünk tematikus, a növény- és állatvilággal kapcsolatos foglalkozásokat, előadásokat a gyerekeknek.

Miért pont mi?

Ha szeretnél többet tudni rólunk, szívesen bemutatkozunk bővebben is!

Sokszínűség

Amellett, hogy mindannyiunknak nagy tudása és tapasztalata van a növényalkalmazás terén, képző- és iparművészeti vénánkat is bevetjük a foglalkozások során. A játékos oktató programok alkalmával ezért a terméseken, virágokon és köveken kívül festékkel, textillel, üveggel és fával is dolgozunk.

Figyelem

Mivel mi magunk is szülők vagyunk, ezért figyelemmel kísérjük, hogy melyik életkorban melyek a befogadható információk és módszerek. A foglalkozásokat specifikusan állítjuk össze, attól függően, hogy kik vesznek majd részt rajta.

Szemléletformálás

A környezetvédelem és a tudatosság felé vezető úton könnyű eltévedni. Ebben segít eligazodni a környezeti nevelés, ami egy olyan komplex szemlélettel alapozza meg tudásunkat a természet egyensúlyáról, amihez később bármikor visszanyúlhatunk.

Ültessünk szárazságtűrő növényeket!
A Templomdomb zöldfelületének rehabilitációja
Zöldítési projektek a nagyvilágból
Egy kreatív, gyerekbarát kert Székesfehérváron

A környezeti nevlésről bővebben

• Célja, hogy a gyerekek és felnőttek megismerjék a szűkebb és tágabb környezetüket, azok problémáit és motiváltabbá váljanak a megoldáskeresésben.
• A mi célunk, hogy formáljuk a gyerekek látásmódját, ezzel kiegészítve az iskolában tanultakat. Játékos formában, tapasztalati úton mutatjuk meg a természet értékeit, a világ működését, ezáltal egy sokkal mélyebb tudáshoz juttatva őket.
• Megmutatjuk nekik, hogy megfelelő növények ültetésével kedveznek a közelben élő állatoknak.
• Rovarhotelek építésével, itatók, etetők, búvóhelyek elhelyezésével saját maguk tapasztalhatják meg környezetük élőlényeinek sokféleségét. Így ébrednek rá saját maguk, hogy mekkora hatással lehetnek a környezetükre.