Favizsgálat

Mivel alapelvünk, hogy óvjuk természeti értékeinket, ezért a favizsgálat célja elsősorban a gyógyítás és az ápolás. A felmérés során azonban nemcsak az egészségi állapotot, de a biztonsági szempontokat is figyelembe vesszük, és ha szükséges a kivágás új fát ültetünk.

Szeretnéd megóvni a környezetedben lévő fákat?

Segítünk Neked!

Bármilyen fajtájú, korú és elhelyezkedésű fáról legyen szó, szívesen megvizsgáljuk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást!

Miért pont mi?

Ha szeretnél többet tudni rólunk, szívesen bemutatkozunk bővebben is!

Komplex szemléletmód

A vizsgálat során nem pusztán a fa fajtáját, korát és állapotát vesszük figyelembe, de annak elhelyezkedését, hogy milyen más állatokkal és növényekkel alkot életközösséget, játszanak-e rajta gyerekek stb. Mindezt azért tesszük, hogy a környezet és a biztonság szempontjait is figyelembe véve hozhassunk felelős döntést.

Favédelmi tervezés

Egy építkezés során nemcsak az új kertről, hanem a megmaradó fákról is gondoskodnunk kell. A favizsgálat után a megmaradó fák védelmének tervezését is bízd ránk, amennyiben szakszerű védelmet szeretnél számukra biztosítani a különböző sérülések elkerülésére.

Szakértő vizsgálat

A Kerekerdő azon kevés cégek egyike Magyarországon, ahol Favizsgáló és faápoló szakmérnök végzettségű kollégát találsz. Amennyiben pedig magas fát szeretnél ápolni, számunkra az sem akadály. Az Alpinfaapolas.hu Kft-vel, azaz a Dzsindsza Nindzsa alpinista csapatával karöltve a nagyméretű koronák ápolása sem lehetetlen.

A Templomdomb zöldfelületének rehabilitációja
Zöldítési projektek a nagyvilágból

A favizsgálat fontossága

∙ Egy idős fa számos előnnyel rendelkezik: árnyékot ad, megköti a port, csökkenti környezete hőmérsékletét, oxigént termel stb.;
∙ Biztonsági szempontok: amennyiben egy fa megdől, odvasodik, szárad a koronája veszélyt jelenthet a környezetére kidőlésével, nagyobb száraz részek leszakadásával;
∙ A favizsgálat során javaslatot tudunk tenni olyan ápolási folyamatokra, amelyekkel a fa élete meghosszabbítható.

Gyakran ismételt kérdések