Eljöhetnél hozzám – Élménykertészet Szigetmonostoron

Ökológiai szemléletű kertépítő cégként folyamatosan azon dolgozunk, hogy az embereket visszavezessük a természetbe, és élménnyé tegyük az együtt töltött időt.  

Éppen ezért régóta álmodoztunk arról, hogy létrehozunk egy olyan teret, ahol igazán összekapcsolódhat a természet és a közösségteremtés, idén márciusban pedig végre elkezdtük megvalósítani. Egy olyan kertészetet kezdtünk épiteni Szigetmonostoron, ahova bárki betérhet, akinek növényre van szüksége, és közben beszélgethet, informálódhat növényekről, ökologikus szemléletű, fenntartható kertekről. 

De hogy is néz ki egy élménykertészet?

Egyrészt lesznek honos – sokszor nehezen beszerezhető – gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, valamint magaságyások, hügel ágyás, dombágyás, trágyatalpas melegágyás. Készül továbbá övárok és esőkert, illetve lesz egy tavunk is, hiszen a növényeket “élő vízzel” öntözzük majd, mert szeretnénk bemutatni különböző technikákat, amivel a vízbiztonság megteremthető. Másrészt workshopokat, előadásokat fogunk tartani, ahol megmutatjuk, hogyan alakítsunk ki ilyen kerteket. És továbbra is nagyon fontos a gyerekek szemléletformálása, ezért a gyerekprogramjaink nagy részét is itt tartjuk majd.

Mivel kertjeinkben most már nem csak az ágyások és növénykiültetések fenntarthatóságára törekszünk, hanem az önfenntartásra is, így új és izgalmas kihívás, hogy olyan, magas minőségű, “ehető” és élhető kerteket tervezzünk, amelyek egyben  illatosak és rendkívül esztétikusak is. Bár egyszerű és természetes megoldásokat alkalmazunk kertészetünkben, célunk, hogy bemutassuk, igényes és látványos kertet úgy is létre lehet hozni, hogy az sokkal értékesebb mind a magunk, mind pedig a természet számára.

Hosszú út előtt állunk, hiszen a kertet a saját munkáink mellett építjük, és közben azt is szeretnénk, hogy érjen a maga ütemében, hiszen ezzel is meg tudjuk mutatni, hogy ahogy a mi életünkben, úgy a kertekében is hagyni kell időt a fejlődésre. Bár a kert még készül, de tavasszal nyitunk, igy mindenki végig tudja majd kisérni, ahogy a növényeink  növekednek, és az évelők összességek szép lassan összeáll egy erdőkertté az évek során. 

Eljöhetnél hozzám – hogy bepillants a világunkba, ami alapot és hátteret ad a munkánknak, és hogy találkozz a kerttel, ami akár a tiéd is lehet 🙂 

A segítséget pedig külön köszönjük partnerünknek és barátunknak, a Dzsindzsa Nindzsa csapatának!