Back to top

Kövek és növények kertje

A Budafoki házhoz tartozó kert felmérésekor még az építkezés közepébe csöppentünk, mely szerencsésnek bizonyult olyan szempontból, hogy a tervezett kert kialakításához szükséges igényeinket a generálkivitelezővel egyeztetni tudtuk, így a kert kompromisszumok nélkül jöhetett létre. Ugyanakkor a kert építését még a ház teljes befejezése előtt meg kellett kezdenünk, hiszen nagyon fontos szempont volt, hogy kisgyermekkel a kertet használni lehessen.
A terület nagy mérete miatt különösen hangsúlyos kérdés volt a fenntartás leegyszerűsítése. Ezért a hátsókertben éppen annyi gyepfelületet hoztunk létre, mely a megfelelő térérzet szempontjából szükséges, s a család igényeinek is megfelel. Az elő- és oldalkert szikla- és kőkertként lett kialakítva, mely a ház letisztult, egyszerű vonalvezetéséhez és színeihez illeszkedik.
A növényanyag összeállításánál fontos kiindulópont volt a megrendelők régebbi élménye egy bordó levelű japán juharról, mely nagyon megtetszett nekik. A szürke kövekkel nagyon szép kontrasztot adnak a pirosas színek, így a főkoncepció színfoltok kialakítása volt a növények segítségével. Az egyes fajokat, fajtákat egységes foltokba ültettük, így megtartva a ház letisztult, egyszerű, de elegáns hangulatát.

VISSZA A GALÉRIÁBA